3-0 sejr på hjemmebane

Den gamle sal på Århus Svømmestadion var nærmest fyldt til bristepunktet, da Aarhus 1900’s herrer bød volleydrengene fra Danmarks femtestørste by velkommen til årets første hjemmekamp. 1900’s førstehold havde nemlig i dagens anledning arrangeret gratis øl, sodavand og kage til de fremmødte tilskuere. Om det var disse frynsegoder eller blot håbet om godt spil, der lokkede publikum i hallen, skal være usagt. Men på denne solrige efterårslørdag ledte stemningen i hallen snarere tankerne hen på Arena auf Schalke i Gelsenkirchen end på en gammel, brun og lummer idrætshal.

1900 gik ind til kampen som svage favoritter, da det i de to første kampe var blevet til maksimumpoint for århusianerne, mens esbjergenserne stod noteret for en sejr og et nederlag. Op til kampen havde coach Møller agiteret, prædiket og instrueret, og fra kampens start virkede det som om, at 1900-spillerne havde lyttet godt efter. Der blev hurtigt skabt et komfortabelt forspring, hvilket foranledigede coach Møller til at afprøve diverse indskiftningsmuligheder.

Forspringet forblev stabilt hele sættet, og slutcifrene endte med at lyde på 25-18. Grundet det succesrige første sæt blev den samme opstilling foretrukket til andet, og spillerne blev sendt på banen med formaninger om at forbedre de småting, der nu en gang kunne forbedres. Andet sæt blev dog langt fra lige så ensidig en forestilling.

Her kom Esbjerg nemlig noget bedre med, og selvom 1900 var i teten gennem hele sættet, hentede vestjyderne mod slutningen af sættet kraftigt ind på hjemmeholdet. Men ved stillingen 24-23 til 1900 steg Crede til vejrs og afgjorde sættet med et powersmash, der dog, hvis sandheden skal frem, fik lidt hjælp af en århusiansk netkant. Men held skal også til i volley, og hermed var 1900 klar til at kunne lukke kampen i det altid vanskelige tredje sæt.

Det svære 3. sæt
Anfører Stefan gav Aarhus 1900 den bedst tænkelige start på tredje sæt, da han med sin giftige svæveserv pressede de vestjyske modtagningsspillere til adskillige fejl og derved bragte sit hold foran med 6-0. Til trods for den dårlige start kom Esbjerg bedre med længere inde i sættet, og på et tidspunkt var de blot to point bagud. Men mod slutningen af sættet trak 1900 dog fra på ny, bl.a. via fornemme angreb fra både kant og center, og afgjorde sættet til slutstillingen 25-18.

Efter kampen var coach Møller ganske udmærket tilfreds med sit holds indsats, som han vurderede til et meget stort 9-tal på 13-skalaen. Holdet kårede Mathias til kampens spiller, grundet glimrende centerangreb, stabile blokader og desuden et par eksempler på imponerende baggerslagslir.

Alt i alt en tilfredsstillende dag for Aarhus 1900’s førstehold, der satte stor pris på de fremmødte tilskueres opbakning. Om tiltaget med gratis kage og øl danner præcedens for fremtidige hjemmekampe er i skrivende stund uvist, men mon ikke det kraftigt overvejes?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.